Sajtóközlemény

Technológia fejlesztést célzó eszközbeszerzés a CSABA TALK Kft-nél

2022/02/18

A Csaba Talk Kft. 65,65 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert a „GINOP Plusz-1.2.1-21 A Mikro-, kis-és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című pályázaton. A 93,79 millió forintos összköltségvetésű beruházásból a „Technológia fejlesztést célzó eszközbeszerzés a Csaba Talk Kft-nél” című projekt valósul meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül, az Európai Unió támogatásával.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg. Célja a Csaba Talk Kft. eszközparkjának bővítése, korszerűsítése, ezáltal a tevékenységi körök fejlesztése és bővítése. A növekvő piac megköveteli a minőségi és gyors munkavégzést, melynek elengedhetetlen feltétele a megfelelő technológiával és kapacitással rendelkező gépek, eszközök megléte. Az EU és a hazai szervezetek támogatásával korszerű és hatékony gépeket és eszközöket vásárolhat a vállalkozás.

A projekt keretében beszerzésre kerül többek között egy Bobcat E19 mini kotrógép és egy Force 915 homlokrakodógép, annak érdekében, hogy a cég maga is tudjon földárkot ásni, illetve nyomvonalat kiépíteni, így a későbbiekben nem lesz szükség alvállalkozó bevonására. A Genie GS-2632, Genie GS-3246 és Genie Z34/22N ollós és karos emelőgépek megvásárlása hatékonyabbá teszik a munkavégzést, ugyanis így egyszerre több helyen tudunk majd dolgozni, megszűnik a várakozási idő. Az Europelift TM16GT típusú utánfutós kosaras emelőgép a magasban történő munkavégzést segíti, amikor kész épületen végzünk tűzjelző-, hő-és füstelvezető rendszerkiépítést. Az Eurotest XD MI 3155 műszer megvásárlásával cégünk alkalmas lesz érintésvédelmi és villámvédelmi méréseket végzésére. A FITEL S179 Optikai szálhegesztő és az EXFO hálózati mérőműszerek beszerzésével a Cég az optikai hálózat kiépítési kapacitását szeretné megduplázni. Kivitelezési, kiépítési munkák bizonyos tervdokumentációk nagyméretű szkennelésére, digitális formában való tárolásához beszerzésre kerül egy Contex SD One+ szkenner. A megvásárolt laptopok és tabletek pedig a munkavállalók külső helyszíneken történő munkavégzését segítik. A technológiai fejlődésen túl a Vállalkozás fontosnak tartja az alkalmazottak tudásának folyamatos fejlesztését, ezért a munkavállalók az Együttműködési technikák fejlesztése megnevezésű képzésen vesznek részt. A pályázat keretében a Csaba Talk Kft. tanácsadási szolgáltatásokat is igénybe kíván venni, hogy lépést tudjon tartani a folyamatos és nagy ütemű fejlődéssel, a cég versenyképességének megőrzése érdekében.

A projekt megvalósulásának helyszíne 5600 Békéscsaba, Kazinczy u. 15.

A várható befejezés időpontja: 2023.09.30.

Projektazonosító: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00527

 

További információ kérhető:

Eke Rita, sajtóreferens

06-20/236-7170, titkarsag@csabatalk.hu