MI A TELEPÍTÉS MENETE?

A riasztórendszer elemeinek összeszereléséhez szükséges kábelek vagy előkészített, falba süllyesztett védőcsőben, vagy ezek hiányában telepítő munkatársaink által kiépített, falon kívüli nyomvonalakban futnak. Vezetékes rendszer esetében az első lépés tehát szükség esetén e nyomvonalak kiépítése, majd ezt követően a telepítő – a riasztó rendszer leghatékonyabb érzékelését szem előtt tartva – felszereli, majd beállítja a riasztórendszer érzékelőit, melyek közül a leggyakrabban alkalmazott típusok a nyitás-, mozgás-, üvegtörés- és füstérzékelők, valamint a kültéri infrasorompók. Az érzékelőkön kívül megfelelően védett helyen felszerelésre kerül a riasztókészülék központi egysége is.

A riasztó készüléket az ügyfél kéréseit figyelembe véve programozzuk fel, mely így tökéletesen illeszkedik mind az ingatlanhoz, mind a felhasználó egyedi igényeihez.

A telepítés végeztével minden esetben a rendszer működésének tesztelése, és távfelügyeletre kötött rendszer esetén a kommunikáció zavartalanságának ellenőrzése következik. Az átadás során telepítő kollégánk az üzembe helyezett riasztóberendezés kezeléséről teljes körű – a speciális esetekre is kitérő – oktatást, tájékoztatást ad az ügyfél számára.

Végezetül telepítő kollégánk még a helyszínen elvégzi a szükséges adminisztrációt, majd csak olyan rendben és tisztaságban hagyja ott az ingatlant, amilyenben érkezésekor találta.