Okos otthon rendszerek

Loxone okos otthon

Ma már sokféle lehetőség és termék létezik, ha okos otthont szeretnél. Tudjuk, hogy egyáltalán nem könnyű a legmegfelelőbbet kiválasztani.

A Loxone az intelligens automatizálás piacán kapható rendszerek között rövid idő alatt az iparág élvonalába tornázta fel magát. A márka ár-érték arányban kiemelkedő és az egyik legmegbízhatóbb épületautomatikai rendszer, amely tökéletes választás lakások, nyaralók, irodák, családi házak és kisebb ipari ingatlanok automatizálására. 

A Loxone okos otthon egyik legnagyobb előnye, hogy te választhatod ki, mit szeretnél automatizálni. Csak a világítás vagy csak a fűtés is kezelhető a rendszerrel, de ha úgy akarod, az egész ház komplexen is vezérelhető. A Loxone 360 fokos, teljes körű megoldást kínál arra, hogy a világításvezérlés, a fűtés- és hűtésszabályozás, a riasztó, az árnyékolás, a multimédia és az energetika egy olyan rendszerré álljon össze, amely optimálisan, költséghatékonyan és automatikusan működik. Az eszközök közötti interakció és a funkciók összehangoltsága teszi lehetővé, hogy az otthonod biztonságosabb, kényelmesebb és energiatakarékosabb legyen.

A Loxone öntanuló módon egy rendszerben kezeli és vezérli az okos otthon körüli feladatokat. Megtanulja, hogy az adott időjárási körülmények mellett mennyi idő szükséges a ház felfűtéséhez; érzékeli, hogy mikor kell leengedni vagy felhúzni az árnyékolókat az optimális hőmérséklet megtartásához; felismeri, hogy mikor nyerhet energiát a nap fényéből; tudja, hogy milyen fényerő szükséges a kinti fényviszonyok mellett a szoba megvilágításához; felméri, hogy a napelemek által előállított energiát milyen felhasználásra a leggazdaságosabb fordítani: az aktuális helyzet kiértékelése után automatikusan elvégzi és megjegyzi a feladatokat a beállítások teljesítéséhez.

A Loxone eszközök bármikor telepíthetők. Az építkezéskor is meg lehet határozni a szükséges eszközök mennyiségét, a kábelezés helyét és anyagigényét. Ezzel szemben Loxone Air eszközök bármikor beszerelhetők, hiszen vezetékek nélkül, rádióhullámok segítségével kommunikálnak, és ugyanazt a tudást és minőséget nyújtják, mint a vezetékes Loxone eszközök. Gyors, kényelmes és megfizethető megoldást jelentenek az okos otthonok utólagos megvalósítására és bővítésére.

A Loxone vezérlőegységeket a cég osztrák központjában tervezik és gyártják, így garantálják a kiváló minőséget, a bővíthetőséget, a megbízhatóságot, az időtállóságot és a szerviz egyszerűségét. A gyártó minden termékére 2 év garanciát vállal.

A Loxone folyamatosan fejlesztett és minden eszközén letesztelt szoftverének használata során 100%-ban garantálja, hogy a saját eszközei minden körülmények között, hosszú távon is tökéletesen működnek majd. Az ingyenes applikáció telepítése után mobiltelefonról vagy tabletről minden funkció egyszerűen beállítható és módosítható.

A Loxone minden személyes adatod és beállításod teljes biztonságát több tűzfal és biztonsági mechanizmus használatával védi.

A Loxone története

Az osztrák kollerschlag-i bázisú céget 2008-ban alapította Thomas Moser és Martin Öller, akik olyan otthon létrehozását álmodták meg, amely önállóan teszi a dolgát, és automatikusan, központilag irányítja a legfontosabb funkciókat.

Annak idején mindketten intelligens, megfizethető és felhasználóbarát automatizálást kerestek otthonukba, de nem találtak megfelelőt: a piac bonyolult, drága és nehezen kezelhető rendszereket kínált. Ők ellenben olyan komplex megoldást kerestek, amely képes arra, hogy éjszaka felkapcsolja a dimmelt világítást anélkül, hogy villanykapcsoló után kelljen kutatni, vagy a nap állásának megfelelően nyissa vagy zárja az árnyékolókat úgy, hogy a kívánt hőmérséklet állandó legyen a szobákban. 

A két szakember a Loxone alapításával a saját elképzeléseiket valósította meg: a Loxone okos otthon nem csak kényelmes, energia-takarékos és biztonságos, hanem automatikusan és öntanuló módon egy rendszerben kezeli a biztonságot, a hűtést, fűtést, szellőztetést, árnyékolást, multimédiát vezérlő feladatokat, melyek beállításait a felhasználó bármikor, egy applikáció segítségével irányíthatja és változtathatja. 

A rendszer egyszerűen használható, rugalmasan bővíthető és megfizethető, ráadásul a Loxone csatolófelületei révén nyitott más kommunikációs csatornákat használó eszközök – például KNX – integrálására is.

Az alapítók célja, hogy a Loxone okos otthon egy mindenki számára elérhető megoldássá váljon.

Loxone okos otthon 5 lépésben

Bármikor dönthetsz úgy, hogy okos otthont szeretnél, tervezéskor, felújításkor vagy ha készen van a házad: a Loxone minden helyzetre kínál megoldást. Ha a Loxone mellett döntesz, ez a folyamat vár rád:

1. tervezés

A Csaba-Talk Kft segít megtervezni a projektet. Tanácsot adunk, hogy az elképzeléseidet milyen eszközökkel és funkciókkal tudod megvalósítani.

2. kábelezés / air technológia

Kollégánk megnézi a kábelezési lehetőségeket az otthonodban / irodádban, és leellenőrzi vezetékeid megbízhatóságát és időtállóságát, valamint hogy minden megfelelően működik-e. Ha rádióvezérelt Loxone Air termékeket szeretnél, munkatársunk felméri, hogy hová érdemes az eszközöket telepíteni.

3. konfiguráció

A sikeres telepítés után kollégánk konfigurálja a rendszert, mindvégig a könnyű kezelhetőséget és az intuitív működést szem előtt tartva.

4. használat

Élvezheted az okos otthonod nyújtotta előnyöket.

5. optimalizálás és fejlesztés

Vedd fel a kapcsolatot kollégánkkal, aki segíteni tud a rendszer további optimalizálásában, finomhangolásában és bővítésében.

Loxone rendszer elemei

1, Okos világítás

Az otthonod fényei a hangulatodat is befolyásolják. A Loxone okos otthon egyedi élményt nyújt, hiszen tökéletes fényviszonyokat állíthatsz be a napszaktól, a kedvedtől és az alkalomtól függően.

A Loxone intelligens világításvezérlése automatikusan felkapcsolja a lámpákat, ha belépsz a szobába, a kinti fények erősségének figyelembevételével. Az okos világítás lehetővé teszi, hogy ne kelljen gyakran használnod a kapcsolót, és energiát takaríts meg. Ha felébredsz éjszaka, amikor a családtagjaid mélyen alszanak, dimmelt fények mellett juthatsz el a mosdóba.

Vigyél színt az otthonodba a Smarth Home app segítségével

Állítsd be a fő fényforrásaidat, lámpáidat és színváltoztató fényeidet úgy, hogy saját világítási sémákat hozz létre. Válassz előre beállított sémákat vagy keresd ki magad a színt, állítsd be az intenzitást, a fényerőt és a fény melegségét a kívánságaid szerint. A világítási sémákat és a saját hangulatfényeidet egy beprogramozott fali kapcsoló vagy a Loxone Smart Home App segítségével egy kattintással változtathatod.

Egyszerű vezérlés, egyszerű használat

A Loxone a már meglévő világítási köröket és minden típusú világítótestet képes integrálni az okos otthon rendszerébe, legyen az hagyományos villanykörte vagy LED-es világítás.

A szoba teljes világítását egy kapcsolóval tudod vezérelni, amellyel fel- vagy lekapcsolhatod a fényeket, és előre programozott világítási sémák között választhatsz. Ha elmész otthonról, háromszori kattintással az összes lámpát ki tudod kapcsolni, nem kell külön körbenézned, melyik lámpa világít még. 

Kényelmi funkciók

Beállíthatod, hogy veszély – betörés vagy tűz – esetén ne csak hanggal, hanem villogó fényekkel is jelezzen a riasztó. Ha egy baba alszik otthon, lenémíthatod a kapucsengőt, és a konyhában vagy a nappaliban lévő lámpák villogásával jelezhetnek neked az érkező vendégek.

Ha színházba mész vagy elutazol, a Loxone okos otthon képes színlelni a jelenlétedet: úgy működteti a világítást és az árnyékolást, mintha otthon lennél, elriasztva ezzel az üres házakra specializálódott betörőket.

2, Okos hőmérséklet

Amíg éjjel pihensz, a Loxone rendszere több száz feladatot elvégez a ház körül: meleget ad a hideg téli reggeleken és hűti a házat a forró nyári éjszakákon- automatikusan megfelelő hőmérsékleten tartja az otthonodat, a radiátorok, a redőnyök és a légkondicionálás összehangolt vezérlésével. A rendszer felismeri, hogy mikor nyerhet energiát a nap fényéből, és ha az nem elég, mikor kell bekapcsolnia a fűtést.

A Loxone Smart Home app segítségével bármikor bárhonnan változtathatsz a beállításokon és az otthonod hőmérsékletén.

Öntanuló hőmérsékletszabályozás

A Loxone rendszerében a fűtés gondolkozik, tanul, és optimalizál. Tudja, mikor kell elkezdeni fűteni a szobát, hogy egy adott időpontra a megfelelő hőmérsékletet elérje. Méri, hogy meddig tart felmelegíteni a helységet, és az évszakok függvényében változtatja az értékeket. Ha nem pontos az időjárás előrejelzés, az otthonodban akkor is kellemes meleg lesz. 

A Loxone minden fajta fűtési módot, az infrapaneleket, radiátorokat, elektromos fűtést vagy hőszivattyút is képes integrálni a rendszerébe.

A Loxone okos otthonodban a szobák a nap minden szakában ideális hőmérsékletűek. Jól esik a meleg a fürdőben, és éjszaka pihentetőbb az alvás a hűvösebb hálószobában. A beállítás-vezérelt fűtésrendszerrel energiát és költséget takaríthatsz meg, és nincs gazdasátalan hőveszteség.

Lélegző otthon

A friss levegő nem csak a házban élőknek, hanem magának az épületnek is nélkülözhetetlen. Okos otthonod ügyel az egészségedre, és ellenőrzi a levegő minőségét, a hőmérsékletet és a páratartalmat, és az értékektől függően működteti az intelligens szellőztetést. 

3, Okos árnyékolás

Az árnyékolás jóval tovább mutat annál a törekvésnél, hogy megóvja otthonodat a napsugárzástól. Az okos házban az árnyékolás együtt működik más eszközökkel és érzékelőkkel annak érdekében, hogy a rendszer a kényelmi hőmérsékletet elérje, és védje a bútorokat is.

A Loxone okos otthon végtelenül rugalmas, és alkalmazkodik egyedi igényeihez. Mindegy, hogy redőnyöd, függönyöd vagy napellenződ van, bármelyiket saját rendszerébe tudja foglalni.

Összehangolt működés

A Loxone rendszere a redőnyeidet és az árnyékolóidat automatikusan működteti, felhúzza, leengedi, továbbá a napszaknak, fényviszonyoknak és a külső hőmérsékletnek megfelelően állítja be azokat. Nyáron az árnyékolók automatikusan záródnak, ha a szoba hőmérséklete túllépi a beállított értéket, megelőzve a felmelegedést. Télen sokan sötétben indulnak el otthonról, és sötétben érkeznek haza, de az otthonod így is fényárban úszhat: a Loxone napkeltével felhúzza az árnyékolókat, sötétedéskor pedig leengedi azokat.

A nap energiájának felhasználása

Használd a napsütés erejét otthonod felmelegítéséhez.

A Loxone napsütésben addig nem engedi le a redőnyöket, amíg a szoba hőmérséklete el nem éri a kívánt értéket, majd utána a benti hőmérsékletnek megfelelően szabályozza az árnyékolók állását.

Egyszerű vezérlés

A Loxone okos otthon vezérlése pont annyira egyszerű, mint amennyire a rendszer intelligens. Egyetlen Loxone Touch kapcsolóval irányíthatod szobánként az árnyékolókat, a világítást és a zenét. A Loxone Touch két sarkának érintésével bármikor, manuálisan is felhúzhatod és leengedheted a redőnyöket.

Ha nem vagy a kapcsoló közelében vagy nem tartózkodsz otthon, okos telefonról a Loxone Smart Home app segítségével bármikor igazíthatsz az árnyékolóid állásán.

4, Okos riasztás, amelyben megbízhatsz

A Loxone rendszere számtalan lehetőset kínál otthonod biztonságának megőrzésére, a saját igényeid szerint konfigurálható a Miniserver. Ha nem tartózkodsz otthon vagy éjszaka alszol, a Loxone okos otthonod automatikusan bekapcsolja a riasztót, a füstjelzőt és a különböző érzékelőket, így lesz otthonod rendjének és a biztonságának őre. Ha bárki be akar törni az otthonodba, a rendszer többféleképpen jelezhet neked: a mobilodon keresztül, a multiroom audiórendszer teljes hangerejű megszólaltatásával, a ház összes fényének egy idejű villogtatásával, vagy akár a redőnyök felemelésével, hogy közszemlére tegye a betolakodót.

Az otthonod akkor is azonnal értesít, ha betörik valamelyik ablaküveg, esetleg tűz, szivárgás vagy beázás fenyeget, így nagyobb károk elszenvedése nélkül gyorsan reagálhatsz a veszélyre. 

Jelenlét szimuláció

Ha elutazol vagy nyaralsz, teljes biztonságban hagyhatod otthonodat. A Loxone rendszerében beprogramozható, hogy az okos otthonod szimulálja az állandó jelenlétet: reggel felhúzza, este leengedi a redőnyöket, felkapcsolja sötétben a világítást, mintha otthon lennél.

A gyermekek biztonsága

Néha fejtörést okoz megválaszolni a kérdést, hogy a gyerekeket kell az házban lévő veszélyektől megóvni vagy a házat a gyerekektől.

A Loxone okos otthon egy időben garantálja a gyermekeid és a házad biztonságát is.  A kapcsolókat, a multimédiát és a játékkonzolt is egy kattintással gyermek-biztos módba állíthatod, hogy úgy és addig használják azokat, amíg te lehetővé teszed.

Ha előtted ér haza a gyereked az iskolából, az iButton kulcs olvasóhoz történő érintésével a Miniserver beengedi őt a házba, kiiktatja a riasztót, és téged is értesít minderről.

Az idősek biztonsága

Az időseknek fontos érzés, hogy megőrizzék saját függetlenségüket és a saját otthonukban élhessenek. A gyermekeiknek pedig az fontos, hogy tudják, a szülők biztonságban vannak. A Loxone ‘passzív’ felügyelet sokféle lehetőségét kínál, amely számodra is megnyugtató, és nem sérti az idősek privát szféráját sem. 

Ha tudod, hogy egy idős rokonod minden nap teát főz 10 óra előtt, a Smart Socket Air üzenetben vagy emailben jelez neked, ha ez valamelyik nap 10 óráig nem történik meg. Tehát csak a nem szokványos tevékenységekről kapsz csak jelzést, nem pedig arról, mi történik az ő otthonában.

Hasonlóképp lehetséges az is, hogy mozgásérzékelőket helyezz el a lépcső tetejére és a lépcső aljára. Beállítható, hogy csak abban az esetben kapj jelzést, ha csak az egyik érzékelő érintett a mozgásban, például esés esetén. Az értesítés után azonnal lehetőséged van cselekedni.

A te otthonod, a te adataid

Minden személyes adatodat és beállításodat több tűzfal és biztonsági mechanizmus védi. A Loxone biztosítja a felhasználók és az okos otthonok személyes adatainak 100%-os védettségét. 

5, Újratöltött zene és szórakozás

A Loxone zeneszervere az első multiroom audió rendszer, amelyet úgy fejlesztettek ki, hogy 100%-ban integrálható legyen az okos otthonok által kínált megoldásokba. 

A multiroom audiórendszerrel lehetséges az, hogy különböző szobákban más-más zenét hallgass, vagy hogy a kiválasztott zene szobáról-szobára kövessen az otthonodban, bármerre is mész. Beállíthatod a saját válogatásodat, az AirPlay használatával a telefonodról is hallgathatsz zenét, vagy kapcsolódhatsz a TuneIn, Google Play Music, Spotify szolgáltatásaihoz.

Egy nagy teljesítményű zenerendszernek nem kell hivalkodónak lennie: a Loxone zeneszervere letisztult vonalaival, mennyezetbe simuló hangfalaival igazán igényes és kifinomult.

A zene megnyugtat és relaxál. Élvezd ezt az otthonodban is: ébredj a kedvenc számodra reggel, hallgass chillout zenét egy hosszú nap után, és állíts be egy kellemes dallamot, amivel a kaputelefon jelez, ha vendéged érkezik.

Az okos otthonodban az audió- és a multimédia eszközeid automatizáltak, neked nincs más dolgod, mint nyugodtan hátradőlni, és élvezni az előnyeit. A multiroom audiórendszerrel határtalanok a lehetőségeid.

Minden egyben

A Loxone okos otthonodban a multimédia rendszer elemeit központi irányítás alá vonhatod. Búcsút inthetsz a rengeteg távirányítónak, mert az eszközeidet a Loxone Smart Home App segítségével egyszerűen irányíthatod: változtathatod a hangerőt, új lejátszási listát állíthatsz össze, számot válthatsz, másik albumot kereshetsz vagy a személyes kedvencedet is választhatod. 

Nem csak az applikáció, hanem a Loxone Touch kapcsoló programozásával is vezérelheted az audiórendszert. Egy kattintással kikapcsolhatod a rendszerbe integrált XBox-ot, vagy csatornát válthatsz a televízión. 

Jelzés és biztonság

A multiroom audió rendszered lehet maga a riasztó: betörés esetén egy kiválasztott számot bömböltethetsz a hangszórókból, ezzel jelezve a veszélyt a szomszédoknak és a járókelőknek, miközben te is értesítést kapsz a riasztásról. 

Beállíthatod azt is, hogy szöveges üzenet helyett egy kellemes gépi audióüzenet figyelmeztessen, ha nyitva maradt a garázsajtó vagy a szauna hőmérséklete elérte a kívánt hőfokot. 

6, Intelligens energiamenedzsment

A Loxone okos otthon tökéletesen osztja be a rendelkezésre álló energiát. Segít a saját termelésű energiáid maximális mértékű felhasználásban, miközben minden lehetséges módon spórol neked.

Napközben a napelemek által előállított energiával működteti az otthonodat, este pedig a standby készülékeidet is kikapcsolja. Az árnyékolás, a világítás, a hűtés-fűtés és az egész rendszer olyan harmóniában dolgozik együtt, akár egy szimfonikus zenekar. Ha kimész a szobából, egy dupla érintéssel lekapcsolhatsz mindent – a fényeket, a zenét és a fűtést. Tripla érintéssel a házban lévő összes elektromos eszközt áramtalaníthatod. 

Okos telefonról bárhonnan megnézheted és követheted otthonod energiafogyasztását, valamint összevetheted a termelt és a felhasznált energia mennyiségét. A Loxone okos otthon a te beállításaid szerint működik, a te érdekeidet szem előtt tartva: intelligensen, takarékosan és hatékonyan vezérli otthonod energiaellátását.

A nap energiája

Napelemek nélkül is hasznot húzhatsz a nap energiájából, hiszen ha süt, kellemesen fel tudja melegíteni az ablaküvegen át az otthonodat.

A Loxone okos otthonban gazdaságosan használható fel az energia: a rendszer először a napsütést fogja be, és csak akkor kapcsolja be a fűtést, ha az is szükséges a beállított hőmérséklet eléréséhez. A Loxone nyáron az árnyékolás segítségével óvja otthonodat a túlmelegedéstől.

Elektromobilitás

Saját töltőállomásával ingyen töltheted fel elektromos autódat. A Loxone okos otthon felméri, mennyi energiát termeltek a napelemek, figyelembe veszi az aktuális energiaárakat és a ház várható energiaigényét, amikor meghatározza, hogy a nap mely szakában a legoptimálisabb az autót tölteni.

AJÁNLATKÉRÉS